IV. Orešje Pike Masters

2quoy0y

Završen je četvrti po redu Orešje Pike Masters.
Moram priznati da mi je ovaj turnir jedan od najdražih koje sam organizirao jer je apsolutno sve išlo po idealnom scenariju.Od odličnog ulova, idealnog vremena i kiše koja je taman sačekala da obavimo vaganje, pa sve do vrhunske organizacije i iskreno zadovoljnih i nasmiješenih lica natjecatelja i prijatelja koji su navratili u dom SLoge Orešje nakon tekme.
Iako je postojala određena zabrinutost zbog niskog vodostaja jezera, pokazalo se da nije bilo potrebno ograničavati ekipe, niti se brinuti o vodostaju jer je riba odlično primala i čamci su imali jako puno mjesta na jezeru.

U plitkoj bistroj vodi punoj lopoča, najbolje su radile razne nezakačive površnske montaže. Ukupno je 21 ekipa uhvatila 22 štuke prosječne težine preko 1,5 kg.  Upisalo se 13 ekipa, a gotovo da nije bilo ekipe koja nije prijavila poneko zbivanje sa velikom ribom koje su u teškom terenu lako uspjevale pobjeći. Također je  uhvaćeno puno budućih čonti koje nisu bile iznad 40 cm…

Uvjerljivi pobjednici kupa su ekipa Bumble lure (Brane i Mario Kalinić) koji su u čak 4 ribe imali 11,34 kg. Najveću ribu dugu 94 cm tešku 5,90kg uhvatio je Brane na svoj površinac (model žaba)

Moram se najprije zahvaliti članovima Sloge Orešje na fantastičnom domaćinsvu. Za zanemarivu  naknadu dečki skuhaju, spreme i nakon nas počiste dom i  na najljepši način dočekuju svakog gosta, te čuvaju i unaprijeđuju ribolov štuke na ovom prekrasnom jezeru!
Drže se skupa i složno rade. Neizmjerno mi je drago da im je pošlo za rukom u tri godine napraviti trenutno našu najbolju vodu za ribolov štuke i stvarno se osjećam ponosan biti član tako malog, ali složnog kolektiva.
Posebna zahvala Kruni na stvarno fantastičnom gulašu, predsjedniku Peri na sto stvari, Mireku, Hadalu na peharima i naravno mom prijatelju Oktalzu bez koga vjerojatno ne bi niti bio u cijeloj ovoj priči!

Zatim veliko hvala mojem dugogodišnjem partneru  tvrtki Olivari koja distribura top varaličarske brendove poput Okume, Savage Gear-a Mustada, Gosena i Kanji te  prati moje kupove od samih početaka. U današnje vrijeme nije lako pronaći tako pouzdanog sponzora stoga im se od srca zahvaljujem!

Hvala Zdravku Šavoru koga uvijek zagnjavim za  slikanje i Mifli koji je držao kameru za vrijeme proglašenja.

Na kraju hvala svim sudionicima i koji su svojim prijašnjim rezultatima učinili ovaj kup iznimno jakim i legendama poput Strujića, Mrve, Klapne, Pepača, Ultegre, Nikolaka i ostalih koji su se pojavili poslije tekme i u domu pridonijeli odličnoj atmosferi nakon kupa…(sisački odred standardno rastura haha)

Sretan sam.  Sada se mirno mogu spremati za svjetsko, a za tri tjedna 31.10.2015 se vidimo na prekrasnoj Mrzloj Vodici u gostima kod još jedne male ali složne udruge SRD Lokvarka….

Rezultati 4. Orešje Pike masters 10.10.2015

1. Bumble lure – 11,35 kg (4 ribe, najveća riba natjecanja 5,90kg)
2. Overmura fishing team SLO – 5,71kg (2 ribe)
3. Garbolino junior team –  4,50 kg (2 ribe)
4. H&S team – 4,19 (3 ribe)
5. Curice – 3,19kg (2 ribe)
6. Team Kupa River – 3,14kg  (1 riba)
7. Feel Free kayak – 2,22 (2 ribe)
8. Dvije Letve –  1,97kg (1 riba)
9. Kayak fishing FEA SIsak –  1,61 (1 riba)
10. Prazne udice – 1,54 kg (1 riba)
11. Spinnka 2 – 0,91kg (1riba)
12. PONTOON 21 – 0,93KG (1 riba)
13. Spinnka 1 – 0,56 kg (1 riba)