O nama

O nama

ŠRD “Sloga” Orešje osnovano je 1986 godine zaslugom nekoliko zaljubljenika športskog ribolova te dobilo u koncesiju i korištenje zatvorene vode jezera Orešje koje se nalazi u vodozaštitnom području vodocrpilišta Strmec.

Jezero je po svom nastanku šljunčara veličine 39ha te dubine koja varira od 0 do 4 m ovisno o utjecaju podzemnih voda rijeke Save. Cilj nam je da svojim radom te godišnjim programom rada pri korištenju sve dragocjenijih vodenih resursa promičemo cjelovito gledanje i pristup građana i sportskih ribolovaca na očuvanje prirode s posebnim osvrtom na odnose čovjek-ekologija.

Želimo razvijati odnos prema prirodi i očuvanju iste. Utjecati na svijest kod sportskih ribolovaca da shvate da sportski ribolovac nije samo osoba koja se zna koristiti udicom, već je osoba koja uvažava etiku sportskog ribolova, ribolovnih propisa, humana ponašanja spram vodenih i drugih organizama kao i njihovom prirodnom staništu.

Kao sportsko ribolovno društvo želimo zajedno s Vama dati svoj puni doprinos prvenstveno na ekološkoj zaštiti jezera, razvoju športsko rekreativnog ribolova na jezeru te razne ekološke probleme s jezerom i oko jezera rješavati na ekološki pozitivan i prihvatljiv način.

Program rada donosi Upravni odbor i obveza je za sve ribolovce koji su u ribolovu na jezeru u Orešju.

Posebno naglašavamo da sukladno Zakonu o slatkovodnom ribarstvu (NN broj 49/05 pročišćeni tekst) Sportsko ribolovne udruge, kao ovlaštenik ribolovnog prava, za ribolovne vode za koje su dobile ribolovno pravo, mogu podnositi kao oštećenici zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka, kada se radi o prekršajima počinjenim na ribolovnim vodama za koje imaju ribolovno pravo, a iz kojih bi proizašla za njih šteta.

Zahvalni smo Vam na razumijevanju i suradnji!

BISTRO!