Pike masters liga JUNIOR kup 23.04.2023 izvještaj by Dalien

– šezdeset djece lovilo štuke na Orešju –

Kada me prijatelj koji inače nije ribolovac nazvao dan poslije Pikemasters JUNIOR kupa (na kojem mu je devetogodišnji sin izgubio dvije ribe i bacao tri sata sa neviđenim fokusom) i rekao da skupa sa sinom gleda videe o zabacivanju, i ovaj ga moli ga da mu kupi ribičke štapove i nagovara ga sljedeći vikend ponovo idu na Orešje osjetio sam onaj rijedak osjećaj zadovoljstva i potpunog uspjeha.

Ukoliko će se Dominik (ili bilo koje od šezdeset djece koliko je lovilo Pike masters Junior na Orešju) možda nekad baviti spin ribolovom i sa roditeljem biti u prirodi umjesto na plejki – ideja je ispunjena!

Također, trideseta ekipa ove godine prijavljena u PML(i to je novirekord) sastavljena od dva dvadesetogodišnjaka koji su lovili sva četiri JUNIOR kupa do ove godine i sad se odlučili sudjelovati u “pravom” PML-u!

Ne mogu baš lako opisati kako se osjećam kada vidim uzbuđenje na dječjim licima kod ulova ili vaganja, sreću i ponos roditelja, interakciju između klinaca ili kad čujem da ih pola spava sa medaljama Pike mastersa, nose ih u škole i ne žele ih skinuti tjedan dana nakon Pikemastersa. Junior kupovi su definitivno najljepši i najbitniji event koji organiziram, a ovaj peti po redu je bio najposjećeniji do sada sa šezdeset prijavljene djece i skoro isto toliko roditelja i pratnje!

Dan je bio prekrasan za boravak u prirodi i djeca i roditelji su zaista uživali (otvorena je i sezona kupanja), međutim štuke nisu surađivale i uz nekoliko otpadanja i praćenja, uhvaćene su samo dvije ribe i to u kategoriji JUNOR-a (kojih je bilo trideset sedam) Jan Toth je uhvatio ribu od 1,13 kg na vobler(da ste vidjeli to uzbuđenje kod neizvjesnog vaganja), drugo mjesto je odvojio Lokvarac Alen Cenčić sa štukom 1,04 kg na Fat T taila

Bravo dečkima!

Kod limača (kojih je bilo dvadeset tri) nije bilo ulova, pa smo nagrade podijelili bacanjem u metu što je također bila zabava sama po sebi možda i veća nego sam ribolov.

Sad krećem sa nizom zahvala jer sam zaista skrušen i dirnut svime što se događalo taj dan. Ovakvi eventi koji su zamišljeni da usmjeravaju djecu prema prirodi izvlače ono najljepše i najbolje od ljudi i na kraju ispada da možda jednako mijenjaju i nas odrasle…zanimljivo je to….????

Moram se prvo zahvaliti svim roditeljima, dedama, tetama, bratićima i frendovima koji ste doveli djecu i dali im svoje vrijeme i priliku da uživaju u takvom danu. Možda se čini da se to podrazumiijeva i da je to normalno, ali nisu sva djece takve sreće ni blizu…????

Zahvalio bi se svima vama koji ste samoinicijativno dali svoje vrijeme, trud ili financije da učinite ovaj event boljim.

Saša Petković se sam javio “ja ću djeci ispeći palačinke”, uz to što je vlasnik @Svijet varalica koji je i ove godine razveselio djecu sa jastucima

Tatjana Kovačić Terzić koja svake godine doveze @Koestlin grickalice za klince

Josip Novakje dopeljao 70 litara soka

Miroslav Telišman Grendi koji je 20 kila mesa po suncu spekao za djecu

Ivo Grgurić koji je kao i uvijek sve i svugdje pomakao

Danijel Šnajdar potpuno samoinicijativno je napravio odlične fotke za ovu galeriju “Šnajda – das is GUT !!” ????

Hvala Ivan Čum Črepić na snimanju videa.

Tin i Sven na “tehničkoj podršci”

Hvala ekipi sa trećeg poluvremena koji susvojom prisutnošću i sa dobrom energijom, ali također i financijski podržali event! (što ti juniori mogu popiti)

Ako sam koga zaboravio najte kaj zameriti hvala!

Hvala mom klubu Sloga Orešje. Nema nas puno ali se nedamo, pogotovo nakon teške prošle godine idemo sa novim projektima i kupovima Miroslav VlašićPetar SikacZlatko Ranogajec

Hvala Sportskoj zajednici grada Svete Nedjelje gosp Slobodan Matić i Grad Sveta Nedelja – Gradska uprava, i Dario Zurovec – gradonačelnik Grada Svete Nedelje

Radio Sveta Nedelja

PML partneri hvala vam još jednom za ovakvu fantastičnu sezonu:

▶Savage Gear Croatia, riješili kape i 21 gr Da Bush za svako dijete. PML od samog početka podržava jedan od najprogresivnijih varaličarskih brendova na tržištu.

▶Garmin ribolov je osigurao nagradu za ukupnog pobjednika PML i dva Striker Cast uređaja za pobjednike JUNIOR kupa Tom Sinković

Trgovine i webshopovi partneri PML svi odreda imaju odličan asortiman varaličarskog i ostalog pribora, te dobar lager Savage gear opreme.

▶Kapitalac.com – jedan od naših najvećih ribolovnih dućana. Posjetite ih u Valpovu na adresi Vijenac 107 Brigade HV br. 1. ili pogledajte njihov pozamašan webshop na https://kapitalac.com/ Darko Barić

▶BBS Fishing i njihov webshop www.ribolovnipribor.hr su naši partneri od ove jeseni. Velik i jak dućan sa velikim asortimanom – Ivan Buhin legendica!

▶Svijet varalicaa i Saša Petković su uvijek tu kada nešto zatreba i od početka podržavaju našu ligu!

Posjetite ovaj odličan webshop na www.svijetvaralica.eu

▶Lov Ribolov Šaran Cerna trgovine se nalaze u Osijeku (Gornjodravska obala 82) i Cerni (B. Radića 11)

Mario Berac je legenda kakve nema https://www.lov-ribolov-saran.hr/

▶Ribolovni pribor PERO – PML Trade odličan dućan i webshop, često prvi dobijavaju SG novitete preko ranih prednarudžba Petar Plevnik