Pike masters kup Šrd Sloga Orešje 29.04.2023 – izvještaj

30 ekipa sudjelovalo / 31 riba uhvaćena / 17 ekipa upisano / 3,49 kg najveća riba….

Na Orešju je trideset ekipa je uhvatilo 31 ribu i više od pola (17) ekipa se upisalo sa ribom. Ovo je posebno bitno jer je ovo prvo natjecanje na Orešju nakon katastrofane suše i ovako dobar rezultat dokazuje da je populacija štuke ostala gotovo ista u jezeru. Sav trud i borba oko spašavanja riba članova i prijatelja ŠRD SLoga Orešje se definitivno isplatila ????

Istinabog, štuke su zabrinjavajuće mršave iz godine u godinu, ali jezero je dobilo mali štih(vjerujemo jer je dobar dio tolstolobika otišao sa sušom) i trave ima sve više, pa s enadamo boljim vremenima. Orešje po ovako visokim vodostajem izgleda sjajno i dan je bio fantastičan za ribolov. Uživao sam svake minute na Orešju – svaki zabačaj je djelovao da bi trebao biti griz koliko ima izoliranih polja lopoča, potopljenih polja lopoča, terena sa travnatim pojasevima, dubljih bazena, sprudova, granja, otoka, sprudova….ma stvarno je bio gušt odloviti.????

Iako na papiru trideset uhvaćenih štuka djeluje puno, u praksi ribolov nije bio lagan i za svaki griz se trebalo itekako potruditi, stoga iskrene čestitike ekipama koje su uspjele uhvatitit jednu, a pogotovo dvije ili više riba ????????

Posebno mi je drago da su mnoge ekipe koje su prvi put sudjelovale u PML kupu bile oduševljene organizacijom i vibrom, a također su i rezultatski pokazali da su ozbiljne ekipe. ????????

Tu se posebno ističe samoborske ekipe među kojima su i pobjednici PML kupa PT Casted Brothers Karlo Belak i Hrvoje Belak sa tri ribe 4,02 kg.???????????? Iskustvo na Trebežu i potpuna koncentracija svaki zabac od početka do kraja je dečkima pomogla da uhvate tri ribe jednu na malog 4 Playa, jednu na Cannibala i jednu na Shadow rap

Stare kljuke Pike Hammerzi DOra / Mario Horvat su također uhvatili tri ribe na kombinaciju varalica i osvojili drugo mjesto ????

Treće mjesto sa najvećom ribom kupa legende Ivan Galić Branko Burić iz “Spinnka u stečaju”???? sa ribom 3,49 kg na “vobler kojeg bacam na svakom pikemasters kupu i tek sam ga sada upisao” ????

Drvena medalja ???? opet nova ekipa u PML, također samoborci “Lets go Champ” sa također tri ribe koje su ulovili na slow roll weedless guma poput cannibala…@Marko Petrak i Mario Barešić ????????

Spomenuti ćemo i naša dva Juniora Sven i TIn koji su u svom debiju u PML uhvatili čak dvije ribe i završili na 6. mjestu????

Sve u svemu odličan dan, odlična vibra, ulov iznad očekivanja i Pike masters duh u najboljem izdanju…..????

Hvala svima i vidimo se 09.09. na Abesiniji koja je potpuno drugačija voda od plitkog Orešja, ali ukoliko želiš biti prvak Pike masters lige, trebaš biti dobar na vodama svih profila stoga se veselim rujnu…

Hvala članovima Šrd Sloga OrešjePetar SikacMiroslav VlašićDalibor HađinaZlatko Ranogajec , Nebojanski Som na kuhanju gulaša za 80 ljudi iza kojeg je doslovno kotao bio polizan u roku dvadeset minuta, hvala dečkima šaranašima koji su skupljali ribe, i svima koji su pomogli u organizaciji.

Hvala gradu Grad Sveta Nedelja – Gradska uprava i Sportskom savezu grada SV. Nedjelje, te Dario Zurovec – gradonačelnik Grada Svete Nedelje

Radio Sveta Nedelja

Posebna zahvala partnerima Pike Masters lige????

@Savage Gear Croatia / Garmin ribolov / @Kapitalac.com / BBS Fishing / Ribolovni pribor PERO – PML Trade / @Lov ribolov šaran Cerna/ Svijet Varalica /

Rezultati PML kupa Orešje 29.04.2023

PT Casted Brothers (Hrvoje/Karlo Belak) – 4,02 kg (3)

Pike Hammerz (Marijo Horvat Josip Dora) – 3,79 kg (3)

SPinnka u stečaju (Ivan Galić / Branko Burić) – 3,49 kg (1)

Let`s go Champ (Marko Petrak Mario Barešić) – 3,31 kg (3)

R i B ( Nenad Crnomarković Damir Završki) – 2,97 (3)

PT Fiesta (Tin Sec Sven Gavranović) – 2,37 (2)

MILF team (Robert Miani Leon Wolf ) – 2,31 kg (2)

Sava Bojs (Badžo Nino Zorić) – 2,28 kg (2)

Mustad Fishing Hrvatska / Live target (Brozovic Rendulić) 1,69 (1)

Frog Team (Boris Jurkić Sven Jurkić) 1,56 kg (1)

Dravska Neman (Saša Horvat Edo Smrtić) 1,54 kg (2)

Dravski Klen (Dubravko Fajt. Ivan Androci) – 1,49 kg (1)

Savage Gear Slovenija (Danijal Kvrgić) – 1,40 kg (1)

M i M (Matija Bencekovic Martin Vedriš) – 1,39 kg (1)

PT Terzić (Boris Terzić Ivan Terzić ) 1,16 kg (1)

16 Savage Gear / Garmin team (Dalien Danijel Šnajdar) 1,11 kg (1)

17 FUBAR (Mišo Bubaš Željko Bubaš) 0,92 kg

Trinaest ekipa bez upisa dobiva svaka po 24 negativna boda…. (18+30/2 =24)