Pike masters JUNIOR kup

Prvi varaličaski Pike masters JUNIOR kup organiziran ciljano za budućnost varaličarskog sporta održan je 27.04.2019 na jezeru Orešje
Klinci i roditelji su uživali,event je bio nezaboravan uz 12 uhvaćenih riba te mnoge koje nisu uhvaćene zbog već prilično jakog lopoča!

Pike masters JUNIOR kup je moglo bi se reći logičan razvoj popularne Pike masters lige u njezinom četvrtom izdanju u kojoj će ove godine nastupiti čak 24 ekipe, no nisam mogao pretpostaviti koliko će to biti lijep, dobar i uspješan event.
Organizirao sam mnoge ribolovne evente do sada i često se na njima dešavaju nezaboravni zabavni ili emotivni momenti koji svom trudu oko organizacije daju smisao i čine ga vrijednim toga.Najčešće to su humoristični momenti interakcije među ribiča(Galić prevodi Slovenski), lijepe međusobne geste ili kada se odlično lovi pa su svi zadovoljni i dobre volje..natjecatelji, domaćini, organizatori, sponzori….
Pike master Junor kup me je dotaknuo na jednoj potpuno novoj razini jer nisam nikad gledao očeve kako strpljivo instruiraju i pomažu svojim klincima na natjecanju, drže im kišobrane ili im sa smiješkom oko glave daju ponosne puse zbog ulova, nisam vidio klinca od osam godina da sam baca kup od tri sata i onda na proglašenju još nastavlja bacati ispred doma, nisam vidio cijelu obitelj djevojčica kako sa bakama i dedima pod kišobranima bacaju po kiši, nisam vidio curicu od osam godina kako sama montira Fat T Taila na wormicu, nisam imao mamu koja samoinicijativno sredi sponzorstvo za grickalice(hvala Tatjana), nikad imao dva “klana” već formiranih ribolovaca klinaca koji se kroz zdravu zezanciju međusobno verbalno nadmeću i podbadaju oko ribolovnog rezultata. Omogućili su mi da iz neke druge perspektive vidim novu generaciju koja dolazi, koja je ustvari već tu…kao neki vremeplov u kojem gledam male Pepače, Vedernjake, Mrve ili Daliene samo na nekoj drugoj razini u kojoj kroz ovakve kupove i socijalne medije(kojih nije bilo toliko prije 20 tak god kad smo mi počinjali) imaju platformu na kojoj mogu doći do izražaja. Većina njih će biti sponzorirani i profilirani ribiči na socijalnim medijima. Takve su odlične prilike danas za baviti se ozbiljnije ribolovom…
Iako sam bio poprilično zabrinut za ulov, još jednom je Orešje pokazalo koliko je u stvari bogato sa štukom jer je 26 djece uhvatilo 12 riba u tri sata ribolova sa obale, a gotovo da nije bilo klinca bez udarca ili dešavanja. Klinci su uhvatili više nego na mnogim Pike masters kupovima seniori iz čamaca za pet ili šest sati ribolova. Ulova bi bilo više, ali ribolov u već dobrano gustom lopoču zahtijeva savršeno izbalansirane worm montaže, te snažne i odrešite kontre koje nisu jednostavne za djecu.
Od dvadeset i šet prijavljene djece, bilo je čak pet curica i dosta limača ispod deset godina.
Svako je dijete kod prijave koja je bila besplatna dobilo Savage gear kapuCannibala 12,5 i 13 cm Fat t taila, dvije jig glave, te doručak i ručak Zaa najbolje su partneri Pike Masters Lige (Savage Gear Croatia, Kapitalac.com , Lov Ribolov Šaran Cerna, Fisherman’s Partner Zagreb Ribolovni Pribor HR, Svijet varalica, Humminbird Adriatik Minn Kota Adriatic) pripremili lijepe i vrijedne nagrade.

Imali smo kategoriju Juniora koji su lovili samostalno u kojoj je najbolji bio Lokvarac Ivo Grgurić sa štukom 1,48 kg iz Lokava, drugi je bio Dario Medved iz Siska i treći je bio Sven Jurkić koji sa tatom lovi HLPG
U kategoriji Limača koji su lovili uz pomoć roditelja uvjerljivo najbolji je bio Tin Škarec sa čak šest riba ukupne težine 5,65 kg, drugi je bio Dorijan Muža sa dvije ribe težine 3,89 kg treći je bio najmlađi od svih sa upisom – Jakov Ovčar koji je uhvatio ribu od 1,23 kg io imao još dvije na udici koje nije uspio na wormici dobro zategnuti. Meni osobno kao organizatoru i Savage Gear promotoru je posebno drago što je velika većina riba pala na Wedless monirane Cannibale ili Fat T Tailove. Zanimljivo je da je uvjerljivi pobjednik sa čak šest riba (koliko su i svi ostali uhvatili) Tin Škarec koristio relativno mali 8 cm model Cannibala što se u ovom poslije mrijestnom periodu pokazala dobitna kombinacija…sumnjam da bi bilo koja PML ekipa iz čamca uspjela uhvatiti više riba od Tina – bravo lima!

Posebna zahvala mom klubu Šrd Sloga Orešje koje jezero Orešje već sedmu godinu zaredom održava kao našu ponajbolju varaličarsku vodu za štuke. Klub nije velik i nas svega 4-5 odrađuje ove kupove, a sve funkcionira i vjerujem da je većina bila zadovoljna. Hvala Grad Sveta Nedelja – Gradska uprava, Dario Zurovec – gradonačelnik Grada Svete Nedelje, te sportska zajednica Grad Sv. Nedjelja koji financijski podržava klub jer sa 40 članova praktički ne bi mogli funkcionirati i organizirati ovakve evente za djecu.

SVe u svemu predivan dan i nisam siguran u kojem smjeru nastaviti ovu priču? Još jedan kup na jesen, Pike masters Junior liga? Ne znam…bilo je tako dirljivo da ne želim pokvariti dojam sa prevelikim natjecateljskim predznakom, a opet ovi svi klinci trebaju platformu da se razvijaju i promoviraju kao ribolovci….trebam još vremena da se slegnu svi dojmovi, a vremena nema puno jer već za dva tjedna na Mrzloj Vodici starta prava Pike masters liga na Mrzloj Vodici