IX Pike Masters 19.05.2018

Deveti po redu Pike Masters kup na jezeru Orešje okupio je rekordan broj ekipa cijele regije. 23 teama u čamcima se razmililo po jezeru u potrazi za pobjedničkim ulovom štuke. Iako je lopoč već poprilično zatvorio jezero kretanje nije bilo upitno obzirom većina ekipa koristi moćne Minn kota motore koji bez problema propelerom režu i prolaze kroz lopoč.
Nakon iznimno uspješnog jesenskog Pike Mastersa kada se ulovilo pedeset štuka uključujući i čontu od ravno 100 cm, ekipe su bile iznimno nabrijane, međutim kako to često biva u ovo nepredvidivo proljetno vrijeme, štuke nisu baš bile spremne za suradnju. 46 ribolovaca je za šest sati ribolova uhvatilo tek šest štuka, ali je barem pobjednička riba koju su ulovili majstori iz slovenskog teama Gotchee team-a (Erik Falaš, Gregor Resnik) bila velika – 92 cm i 4,40 kg.
Drugo mjesto su uhvatili lokalni favoriti Pike Hammerz (Josip Dora Marijo Horvat) sa dvije ribe ukupne težine 3,09 kg. Treće mjesto opet ekipa iz Slovenije Savar team (Luka Demšar Klemen Hvala) sa ribom od 1,21 kg
Upisali su se još ZRD Vukovina i Som Rugvica(ribu uhvatio Dan Ban!!!) sa ribama koje su bile u 5 grama 1,075 tj 1,070 kg
Iako ulov nije bio za pamćenje, atmosfera je bila na vrhunskoj razini…Obzirom na slovensku dominacija lajt motiv je bio da će od sljedeće godine liga biti – nacinalna, jer nije u redu da nas ovako pobjeđuju!
Dobri duh lige i sponzor Ivan Galić iz trgovine SPinnka je bio posebno raspoložen kao prevoditelj slovenskog jezika na proglašenju, zatim sviranje hitova Dubioze kolektiv na šaranskom podmetaču…ugl bilo nam je zabavno i atmosfera je bila odlična kao i uvijek do sada!
Nebojanski som je skuhao fantastičan gulaš za ručak, a Josip Dora je par dana prije samoinicijativno donirao dvije kile svježih vrganja. Ovakve male, ali značajne stvari čine Pike masters ligu posebnom!
Puno hvala SLogi Orešje na domaćinstvu i organizaciji ovog iznimno popularnog natjecanja. Pero, Zlatko, Miro i Hadal su kao i uvijek bili na razini.
Iako je ulov bio slab, na jezeru se pojavila trava oko koje je bilo jako puno ovogodišnjeg mrijesta i sitne ribe, a pojavile su se i velike plove uklija. jezero stvarno odlično izgleda.
Puno hvala sponzoru kupa trgovini Lov Ribolov Šaran Cerna koji su za pobjednike osigurali Savage gear MPP spin Štapove, odlične Bank & boat vodonepropusne torbe, SG naočale, kape…
Zahvala dogradonačelnici grada Sv, Nedjelje gđi. Mariji Hršak koja je uručila nagrade, a proglašenju su nazočili i predsjednik Sportskog saveza grada Sv. Nedjelje gosp. Zoran Žitković i predstavnik Turističke zajednice grada SV. Nedjelje.
Hvala ostalim sponzorima Pike masters lige Savage gear, Humminbird, Minn Kota, Kapitalac, Matchfishing, Spinnka, Normark ADriatic, Ivan Oroz…
Odlične slike sa kupa snimio je Siniša Fragen iz

Vidimo se na trećem kolu na Mrzloj Vodici 22.09.2018!

Rezultat IX Pike masters
1. Gotchee team (SLO) Erik Falaš Gregor Resnik – 4,40 kg (1 riba)
2. Pike Hammerz (Josip Dora Marijo Horvat) – 3,09 kg (2 ribe)
3. Savar Team(SLO) (Bambi Veliki Klemen Hvala – 1,21 kg (1 riba)
4. ZRD Vukovina (Igor Pintha Pintaric ) – 1,075 kg
5. ŠRD Som Rugvica(Dalibor Badžo Franjic Joe )- 1,070 kg

Poredak Pike masters lige 2018 nakon dva kola:

1 Gotchee team (SLO) 14 bodova

2 D&D team – 14,5

3. Pike Hammerz 15 bodova

4. JP Team 15,5 bodova

5. Savar Team (SLo) – 16 bodova

6. Monster Bite team (SLO) – 16,5 bodova

7. Som Rugvica (17 bodova)

Ostale ekipe 26,5 bodova