8. Pike Masters 21.10.2017.

Kakav je ovo Pike Masters bio!
Svi rekordi su popadali uključujući i jednu od najvećih štuka (100 cm- 8,16 kg) uhvaćenim na hrvatskim kupovima!
Napokon čonta  *to je to *zlatan zub*

Kroz ovih četiri godina organiziranja Pike masters kupova gledali smo kako Orešje postaje sve kvalitetnija varaličarska voda, a posljednji  u nizu  –  VIII. Orešje Pike masters je u mnogim segmentima  došao kao kruna i potvrda svega dobrog što se na Orešju dešava u proteklih pet godina.
U šest sati ribolova se uhvatilo čak 49 štuka uz jednu od najvećih štuka uhvaćenu na našim varaličarskim kupovima,  prava mamara od ravno 100 cm i 8,16 kg koju je uhvatio Ivan Špelić
Na kupu je sudjelovalo 19 ekipa iz svih krajeva Hrvatske i dvije ekipe iz Slovenije uz ugodno toplo vrijeme, te uz podršku  mnogih uvaženih gostiju poput predsjednika HŠRS-a Vladimira Severa, dogradonačelnice grada Sv. Nedjelje Marije Hršak, Predsjednika Sportske zajednice grada Sv Nedjelje gosp Zoran  Žitković , Predsjednika Sportskog Ribolovnog Saveza Zagrebačke Županije Dubravko Šeketa , predstavnica mjesnog odbora Orešja Andrijana Iviček te Ivan Galić.
Pomaknut start u svitanje (7:00 sati) se pokazao kao pun pogodak jer su u prvih dva sata natjecanja   štuke grizle kao lude . Oktalz se ozbljno naradio skupljajući štuke  za vaganje koje su grizle ravnomjerno u svim krajevima jezera. Orešje Pike masters kup je prvi kup u Hrvatskoj na kojem se ribe skupljaju žive u toku natjecanja, čuvaju u mrežicama,  važu uživo nakon natjecanja te se neozlijeđene vraćaju u jezero!
Pobjedu na kupu je odnijela ekipa Duo Pegla (Srdarević/Špelić )sa ukupnom težinom 10,97 kg  u četiri ribe, među kojima je bila i metrena čonta. Stvarno impresiva, nabijena i zdrava riba prekrasnih šara koja je nakon vaganja i slikanja zaplivala nazad pod Oreške lopoče kao i sve ostale ribe. Mamara je primila spinnerbait.
Nebojanski Som i Marko u Savage Gear Pike teamu koji su uhvatili 8,68kg u pet riba. Sve ribe uključujući i jednu od 90 cm i 4,05 kg su uhvatili na mali 12,5 cm Savage Gear Rattle trout u Perch dekoru. Imali su i metrenu ribu koja je dva puta u deset zabačaja bila na udici i oba puta odvinula udicu i trokuku na maloj pastrvici. Odličan nastup dečkiju iz Petrinje!
Pike team Kustošija (Magdalenić/ Kunštek) su redovni sudionici varaličarskih kupova i ovaj puta su zabilježili odličan nastup sa čak sedam uhvaćenih riba ukupne težine 6,90 kg. Ribe su uhvaćene na Chatterbait i žlice.
Ukupno se upisalo 15 ekipa i uglavnom su se koristile gumeni šedovi i spinnerbaiti, međutim dobro se lovilo i na slične varalice. Za Savage Gear kao jednog od glavnih pokrovitelja kupa lijepo Je bilo što su mnoge ekipe na vaganju rekle da su svoje ribe uhvatile na Da Bush i Ti Flex spinnerbaite, Cannibale, Fat T Tailove, Real Eelove…
Orešje je došlo na normalnu razinu i lopoč je taman toliko pao da se lijepo dalo voditi varalicu iznad i kroz njih. Iako je bilo relativno sunčano, zapadni vjetar je prilično namreškao površinu pa je riba uz manju aktivnost pred kraj natjecanja ipak primala više manje cijeli dan!
VIII Orešje Pike masters 21.10.2017 rezultati
1.   Duo Pegla (Srdarević/Špelić ) – 10,97 (4 riba)
2.   Savage Gear Pike team – 8,68 kg (5)
3.   Pike team Kustošija (Magdalenić/ Kunštek) – 6,90 kg (7)
4.   JR August – 5,45 kg (5)
5.   Savar team (SLO) 4,52 kg (5)
6.   Prekrižanci 4,07 (4)
7.   Team ZRD/DOK (Pintarić/Vrhovac) 3,41 kg (3)
8.   Monster Bite team SLO – 3,12 kg (4)
9.   Elektromehanika Berger -2,82 kg  (3)
10.   Šrd Samobor – 2,31 kg (2)
11.   Jura Lures  – 2,12 kg (2)
12.   Savage Gear team – 2,12 kg (1)
13.   ŠRK Lokvarka – 1,81 kg (2)
14.   Spinnka 1 (Šmit / Dinko Olivari) – 1,06 kg (1)
15.   Spinnka 2 (Galić / Burić) – 1,04 kg (1)

U Pike Masters  ligi 2017 pobjedu je relativno sigurno  sa 9 negativnih bodova i 16,45 kg ukupnom težinom štuka kroz tri kola  odnio Savage Gear team (Šnajdar /Dalien) koji su usprkos slabijem nastupu na Orešju zadržali prvo mjesto koje su držali od samog početka lige.
Na drugo mjesto se probio Savar team iz Slovenije (Luka Demšar / Klemen Hvala) sa ukupno 12 negativnih bodova i 8,70 kg štuke .
Treće mjesto su odličnim nastupom u zadnjem kolu i skokom sa čak sedmog mjesta izborili Duo Pegla (Srdarević /Lenard). Oni su usprkos maksimalnom broju bodova u drugom kolu uspjeli završiti sa 14,5 negativnih bodova sa 12,76 kg
Jura lures (Boris i Sven Jurkić) su za pola boda izgubili postolje te osvojili drvenu medalju, oni su sakupili 15 negativnih bodova  kao i Šrd Samobor ali imaju veću ukupnu težinu riba.
U ligi je 2017 sudjelovalo 10 ekipa.
Osobno sam prezadovoljan ovogodišnjim izdanjem Pike masters lige jer se jako dobro lovilo na sva tri kola i godovo da su svi bodovi bili iskorišteni tokom sva tri kola.  Atmosfera je među  ekipama  bila odlična i prijateljska . Orešje i Mrzla Vodica iz godine u godine daju sve bolje ulove pa je sve veći užitak loviti ligu…2016 smo imali čak 19 ekipa u ligi, nadam se da ćemo se vratiti i premašiti tu brojku!
Ovim putem bi osobno zahvalio ŠRK Lovarka i ŠRD Sloga Orešje na  velikom trudu kako u čuvanju i unaprijeđivanju ribolova tako i na svesrdnoj logističoj potpori prilikom realizacije Pike masters lige. Bez ovih ljudi i njihovih fantastičnih voda održavanje lige ne bi bilo moguće  https://www.srd-oresje.com/   http://srk-lokvarka-lokve.weebly.com/
Velika mi je čast sudjelovati u razvijanju njihovih voda putem organizacije ovakvih natjecanja i zasigurno je to vrlo bitan segment Pike masters lige općenito – promocija i razvoj varaličarskih voda, varaličarskog ribolova i ribolovnog turizma! Zasigurno će i Pike masters liga 2018  biti održana na ovim vodama!
Nagradu za pobjednika Pike masters lige osigurava tvrtka Normark Adriatik koja je eksluzvni distributer vrhunskih Minn Kota elektromotora i Hummnibird brodske elektronike. Ovi brendovi su sinonim za pouzdanost i vrhunske performanse stoga ih potražite na http://www.adriatikmarine.com/hr/. Više detalja o nagradi uskoro…
Savage Gear kao profiliran varaličarski brend  je od samog početka pouzdan partner u razvoju varaličarenja kod nas. Tako i za ovo izdanje Pike masters lige i kupova osigurao odlične nagrade u vidu štapova iz Black Savage i MPP serije, Torbe, rukavice, kape…Posebno mi je drago da mnogi sudionici lige iz prve ruke na proglašenjima  svjedoče o ulovima na Savage gear varalice te mnogi koriste štapove, odjeću i ostalu kvalitetnu opremu. Na kraju krajeva  Savage Gear ekipa koja je apsolutno sve ribe u ovogodišnjoj ligi ostvarila na SG mamce (Fat T tail, reaction Craw, DaBush) je i ukupni pobjednik lige…
Trgovina sa dušom Spinnka ja  također naš dugogodišnji partner i kao što svi znamo, uvijek podržavaju svaku varaličarsku inicijativu. Ukoliko živite ispod kamena i slučajno ih niste do sada posjetili obavezno to učinite na adresi  Tucmani 3http://www.spinnka.com/ Mom frendiću Ivanu Galiću se zahvaljujem i na vrhunskom preuzimanju mikrofona s vremena na vrijeme!
Magazin Praktični ribolov je naš važan ribolovni medij i na urednika gosp. Ivu Begovića koji je  moj dugogodišnji prijatelj i suradnik mogu uvijek računati..veliko hvala!  http://prakticni-ribolov.hr/

Također hvala svim teamovima na sudjelovanju i dobroj vibri!

Vidimo se u Pike masters ligi 2018

Finalni poredak Pike Masters lige 2017
1.   Savage Gear team – 9 bodova  (16,45 kg)
2.   Savar team Ljubljana – 12 bodova  (8,70 kg)
3.   Duo Pegla – 14,5 bodova (12,76 kg)
4.   Jura lures – 15 bodova (9,59 kg)
5.   Šrd Samobor – 15 Bodova (6,43 kg)
6.   Spinnka 2 – 16 bodova (11,16 kg)
7.   Pike Team Kustošija – 16 (8,75 kg)
8.   Opća Opasnost – 22 (4,16 kg)
9.   ŠRK Lokvarka – 22,5 bodova (2,76 kg)
10.   Spinnka 1 – 23 (3,46 kg)